Jajka zapiekane z fasolką szparagową

0 (0 ocen)

Bardzo bardzo smaczne

Składniki:

  • 6 jajek L
    15 dag fasolki szparagowej
    2 pomidory
    sól ziołowa do smaku
    pieprz do smaku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    oliwa z oliwek

Jajka zapiekane z fasolką szparagową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolkę umyć, odciąć końcówki. Pokroić na mniejsze kawałki i ugotowac w osolonej wodzie. Pomidory sparzyć, obrać ze skórki. Miąższ pomidorów pokroić w kostkę. Kokilki do zapiekania przesmarować oliwą z oliwek. Porcjami nakładać pomidory i fasolkę. Posypać solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi. Na warzywa wbić po jednym jajku. Również jajko posypać przyprawami. Zapiekać w piekarniku w 180-200 st C przez 15 minut. Do momentu ścięcia jajka. Podawać od razu po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy