Jajka zapiekane w awokado z majonezem czosnkowo-ziołowym

0 (0 ocen)

  • 30 min

Te jajka to sposób na mniej tradycyjne święta Wielkanocne.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki:
    - 1 dojrzałe awokado
    - 2 jajka
    - natka pietruszki

    Składniki na majonez czosnkowo-ziołowy:
    - 2 łyżki majonezu
    - 1 ząbek czosnku
    - zioła prowansalskie
    - pieprz

Jajka zapiekane w awokado z majonezem czosnkowo-ziołowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Awokado kroimy na dwie połowy, wyciągamy pestkę. Jajka wbijamy do wgłębienia po pestce. Pieczemy w 180°C do momentu ścięcia jajek.
  • 2. Czosnek przeciskamy przez praskę i dodajemy do majonezu. Wsypujemy zioła prowansalskie i doprawiamy pieprzem. Całość mieszamy i odstawiamy na chwilę, aby smaki się przeszły.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy