Jajka z wedzoną szynka i kaparami

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Proste, smaczne i efektowne jajeczka

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka (duże, wiejskie): 6 sztuk
    - wędzona szynka (cienko krojona, np szwarcwaldzka, parmeńska): 12 plastrów
    - kapary (małe): 6 łyżeczek
    - cebula (czerwona, mała): 1 sztuka
    - rzeżucha: 2 łyżki

Jajka z wedzoną szynka i kaparami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z wędzona szynką i kaparami 1. Na połówkach jajek umieścić kiełki rzeżuchy, zawinąć każdą w plaster szynki. Na wierzchu umieścić kaparki i posiekaną cebulę. Można podawać z majonezem lub odrobiną chrzanu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy