Jajka z twarogiem i awokado

0 (0 ocen)

Połówki białek napełnione gładkim kremem z twarogu i awokado. Bardzo lekka i smaczna przystawka.

Składniki:

  • 10 jajek
    1 awokado
    150g twarogu półtłustego
    2 łyżki śmietany
    1 łyżka siekanej natki pietruszki
    sól
    pieprz czarny

Jajka z twarogiem i awokado - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jaja ugotować na twardo. Twaróg rozetrzeć ze śmietaną. Można pominąć jeżeli twaróg będzie mokry. Awokado przekroić na pół, wyjąć pestkę i wydrążyć miąższ. Dodać do twarogu razem z natką pietruszki. Zmiksować za pomocą blendera na gładki krem. Przyprawić. Jajka obrać i przekroić wzdłuż na pół. Wyciągnąć żółtka. Do białek nałożyć krem twarogowy za pomocą rękawa cukierniczego. Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy