Idealna propozycja na świąteczne śniadanie.Czy na wielkanocnym stole mogłoby zabraknąć jaj?Tradycyjne dania warto wzbogacać nowymi dodatkami-w tym przypadku kaparami.
Dla 6 osób
Łatwy
Składniki:
- JAKA: 6 sztuk
- łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 6 plastrów
- kapary: 30 sztuk
- pieprz: 1 szczypta
- majonez: 3 łyżeczki
Jajka z tatarem z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo( 8 minut w osolonej wodzie).Przekroić na pół,wydrążyć małą łyżeczką.Żółtka jaj wymieszać z solą,,majonezem i włożyć ponownie do skorupek.
2.Plastry łososia rozdrobnić blenderem na prawie gładką masę(ale nie na mus,mają być widoczne małe kawałki łososia).Wymieszać z pieprzem.Nakładać do skorupek na masę z żółtek i majonezu.
3.Na wierzchu każdego jaja z tatarem z łososia ułożyć kapary.
Komentarze