Jajka z tatarem z łososia

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Idealna propozycja na świąteczne śniadanie.Czy na wielkanocnym stole mogłoby zabraknąć jaj?Tradycyjne dania warto wzbogacać nowymi dodatkami-w tym przypadku kaparami.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - JAKA: 6 sztuk
    - łosoś wędzony w plastrach opakowanie: 6 plastrów
    - kapary: 30 sztuk
    - pieprz: 1 szczypta
    - majonez: 3 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka z tatarem z łososia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jaja kolorowe 1. Jajka ugotować na twardo( 8 minut w osolonej wodzie).Przekroić na pół,wydrążyć małą łyżeczką.Żółtka jaj wymieszać z solą,,majonezem i włożyć ponownie do skorupek.
  • łosoś norweski plastry 2. Plastry łososia rozdrobnić blenderem na prawie gładką masę(ale nie na mus,mają być widoczne małe kawałki łososia).Wymieszać z pieprzem.Nakładać do skorupek na masę z żółtek i majonezu.
  • jaja z kaparami 3. Na wierzchu każdego jaja z tatarem z łososia ułożyć kapary.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Jajka Kapary Łosoś wędzony Łosoś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować