Jajka z sosem tatarskim

5 (192 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tę sałatkę robi się bardzo szybko, dlatego często ją przygotowuję, gdy odwiedzają mnie niespodziewani goście.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 1 słoik ogórków konserwowych
    ● 1 słoik grzybków w occie (mogą być pieczarki)
    ● 1 puszka groszku
    ● 1 duża cebula
    ● 3-4 łyżki majonezu
    ● 2 łyżki gęstej śmietany 12-proc.
    ● sól
    ● pieprz
    ● natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (192 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z sosem tatarskim - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,
    obieramy i kroimy na pół.
  • Jajka z sosem tatarskim 2. Sos: ogórki i cebulę kroimy
    w drobną kostkę. Dodajemy
    posiekane grzybki i osączony
    groszek. Zalewamy majonezem
    wymieszanym ze śmietaną.
    Doprawiamy solą i pieprzem
    i dokładnie mieszamy.
  • 3. Gotowy sos tatarski podajemy
    z jajkami. Potrawę dekorujemy
    natką i groszkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_01-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować