Jajka z sardynkami

4.5 (168 ocen)

Opublikowany w Magazynie

To pierwsza przystawka, którą sam zrobiłem. Zniknęła szybko i wszyscy mnie chwalili.

Składniki:

  • ● 6 jajek
    ● mała puszka sardynek w oliwie
    ● łyżka majonezu
    ● łyżeczka musztardy
    ● 1/2 małej cebuli
    ● łyżeczka soku z cytryny
    ● 1/2 łyżeczki curry
    ● sól
    ● pieprz
    ● sałata i plasterki cytryny do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (168 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka z sardynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo.
    Studzimy i obieramy, kroimy
    wzdłuż na pół. Żółtka wyjmujemy.
    Cebulę siekamy. Sardynki
    osączamy, usuwamy
    ości, kilka odkładamy. Resztę
    mieszamy z żółtkami, cebulą,
    musztardą, majonezem, curry
    i sokiem z cytryny. Doprawiamy
    do smaku pieprzem i solą.
  • 2. Białka napełniamy farszem.
    Układamy na liściach sałaty.
    Dekorujemy kawałkami odłożonych
    sardynek i plasterkami
    cytryny.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Notka redakcyjna

PPK_05-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować