Jajka z sałatką z marynowanych grzybków i ogórka

4.5 (152 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Pyszna sałatka z jajkiem i marynowanymi pysznościami. Idealna na wielkanocny stół i nie tylko.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka (duże, wiejskie): 6 sztuk
    - ogórki (małe, konserwowe): 3 sztuki
    - grzybki (mały słoiczek marynowanych): 200 gramów
    - cebula (mała, czerwona): 1 sztuka
    - szczypior (z jednej dymki): 1 sztuka
    - sól: 1 szczypta
    - pieprz (kolorowy, świeżo mielony): 2 szczypty
    - oliwa z oliwek (czosnkowa lub olej rzepakowy): 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (152 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Jajko Przystawki

Jajka z sałatką z marynowanych grzybków i ogórka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka z marynowanymi grzybkami 1. Jajka pokroić na ćwiartki. Ogórki, cebulkę i szczypior drobno pokroić. Większe grzybki pokroić na 2-4 części, a małe kapelusiki zostawić w całości. Wykorzystałam marynowane rydze i podgrzybki. Sałatkę umieścić na półmisku, położyć na niej ćwiartki jajek. Posypać solą, pieprzem, skropić oliwą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Sałata

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować