Jajka z rzodkiewką

4.5 (186 ocen)

Jajka z wiosennym akcentem.

Składniki:

  • 5 jajek
    10 dkg dobrej szynki
    pół pęczka rzodkiewki
    1 łyżka majonezu
    sól, pieprz
    szczypiorek
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Jajka z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Rzodkiewkę zetrzeć na tarce i odcisnąć, dodać drobno pokrojoną wędlinę i starte na tarce żółtka, wymieszać z majonezem i doprawić do smaku. Farsz nakładać do połówek jajek i posypać szczypiorkiem. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Święta Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować