Jajka z pieczarkowym farszem

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajka z pieczarkowym farszem co roku goszczą na moim stole w okresie wielkanocnym.

  • 20 min

Składniki:

  • 2 szt jajka gotowane na twardo,
    10 dkg pieczarki,
    2 łyżki olej,
    2 łyżki majonez ,
    do smaku sól,pieprz

Jajka z pieczarkowym farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekroić wyciągnąć żółtko.
  • 2. Pieczarki zetrzeć na tarce i podsmażyć na oleju.
  • 3. Rozgnieść widelcem żółtka dodać zimne pieczarki ,majonez ,doprawić do smaku i dokładnie wymieszać.
  • 4. Napełnić białka masą pieczarkową.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy