Jajka z pieczarkami

4.5 (179 ocen)

Jajka z kremowym farszem :)

Składniki:

  • 5 jajek
    10 dkg dobrej szynki
    15 dkg pieczarek
    kilka gałązek szczypiorku
    majonez
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (179 ocen)

Jajka z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, przekroić na pół i wyjąć żółtka. Pieczarki zetrzeć na grubym oczku i wrzucić na osolony wrzątek na 5 minut. Odcedzić i odcisnąć. Szynkę pokroić drobno, szczypiorek posiekać, żółtka zetrzeć na tarce, dodać pieczarki, wymieszać z majonezem, doprawić do smaku. Farsz nałożyć do połówek jajek. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Farsz pieczarkowy Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować