Jajka z pastą łososiową

0 (0 ocen)

Na pyszne śniadanie Wielkanocne i nie tylko.Zamiast mascarpone można użyć serka śmietankowego np. Almette.

Składniki:

  • 125g wędzonego łososia
    0,5 natki koperku
    Sól i pieprz do smaku
    2 łyżki serka mascarpone

    5-6 jaj ugotowanych na twardo

Jajka z pastą łososiową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Łososia rozdrobnić w blenderze.

    Serek zmiksować z łososiem, solą i pieprzem.

    Koperek posiekać i dodać do pasty, wymieszać.

    Jajka obrać se skorupek i przekroić na połówki, wyciągnąć żółtka i napełnić je pastą.

Porady

jajka, łosoś, mascarpone, jajka faszerowane, Wielkanoc

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy