Jajka z groszkiem

4.5 (162 ocen)

  • 20 min

Szybko ,tanio i smacznie.

  • 20 min

Składniki:

  • jajka 4 sztuki
    groszek konserwowy 1/2 puszki
    bulion 1 szklanka
    żelatyna 1 łyżeczka
    sól do smaku
    pieprz do smaku
    pietruszka do dekoracji
    szynka do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (162 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i obrać ze skorupek. Przekroić na połówki i oprószyć solą i pieprzem. W gorącym bulionie rozpuścić żelatynę, doprawić do smaku i odstawić do ostygnięcia. Na półmisek wyłożyć osączony z zalewy groszek konserwowy i ułożyć na nim połówki jajek. Zalać tężejącym bulionem i udekorować.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować