Jajka z farszem pieczarkowym

4.5 (178 ocen)

Prosto i smacznie, idealnie na imprezę.

Składniki:

  • 6 jajek
    1 cebula
    100g pieczarek
    3 łyżki majonezu
    sól, pieprz
    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z farszem pieczarkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy starte na tarce pieczarki i dusimy do momentu aż woda wyparuje. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Studzimy.
  • 2. Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy wzdłuż na pół. Wyciągamy żółtka, łączymy je z podsmażonymi pieczarkami, majonezem. Doprawiamy do smaku.
  • 3. Na białka wykładamy po czubatej łyżeczce farszu. Dekorujemy natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Pieczarki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować