• Jajka z farszem pieczarkowym

    Dodane przez: aicha1988

  • Smakowita alternatywa dla jajek w majonezie. W dodatku bardzo ładnie prezentuje się na stole :)

  • jajka z farszem pieczarkowym

    Składniki

    5 dużych jajek
    3-4 pieczarki
    1 mała cebula
    ½ pęczku świeżego koperku
    3 łyżki majonezu
    ½ opakowania kiełków lucerny lub rzodkiewki
    2 łyżki oliwy z oliwek
    świeża kolendra do dekoracji
    sól, pieprz do smaku

  • Sposób przygotowania

    1.

    Jaja ugotować na twardo w osolonej wodzie.

    2.

    Gdy przestygną obrać ze skorupki i przekroić wszystkie na pół.

    3.

    Pieczarki posiekać na drobne kawałki, cebulę pokroić w kosteczkę i podsmażyć razem na oliwie. Doprawić do smaku.

    4.

    Z jajek wyjąć żółtka. W misce wymieszać je z majonezem dodać pieczarki z cebulką i posiekany koperek. Doprawić do smaku pieprzem i solą.

    5.

    Na dużym talerzu rozłożyć kiełki i położyć na nie białka jajek. Następnie nałożyć na każde z nich łyżkę farszu.

    6.

    Ozdobić listkami świeżej kolendry.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, przystawka, Jajka, majonez, farsz pieczarkowy
  • 1 komentarz

Dodane przez: aicha1988

aicha1988 53

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2013-12-27T21:14:08+01:00

361 odwiedzin


Sprawdź książki z tym przepisem

Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »