jajka z farszem chrzanowo- serowym

4.5 (191 ocen)

  • 30 min

Jajka faszerowane choć kojarzone są głównie z Wielkanocą, są doskonałą przystawką imprezową lub po prostu daniem na śniadanie czy kolację. W tych jajkach farsz jest kremowy, lekko ostry dzięki dodatkowi chrzanu. Jajka i chrzan to jedno z moich ulubionych połączeń.

  • 30 min

Składniki:

  • 6 jajek
    kilka plasterków szynki
    2 łyżki żółtego sera startego drobno
    łyżeczka ostrego chrzanu
    duża łyżka majonezu
    pieprz
    czarne oliwki
    zielone oliwki nadziewane papryką
    listki kolendry do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (191 ocen)

Jajka z farszem chrzanowo- serowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka z farszem chrzanowo- serowym 1. Jajka ugotować na twardo. Wystudzić, obrać, przepołowić. Białka ułożyć na talerzu, żółtka zetrzeć na drobnej tarce. Wymieszać z serem, majonezem i chrzanem. Trzy plasterki szynki pokroić w bardzo drobną kostkę, resztę ułożyć dekoracyjnie na talerzu z białkami. Pokrojoną szynkę wymieszać z farszem, doprawić pieprzem. Farsz wyciskać do połówek białek za pomocą szprycy lub woreczka. Oliwki pokroić na połówki, udekorować jajka i półmisek. Ozdobić listkami kolendry.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chrzan Jajka Oliwki Szynka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować