Jajka z farszem

0 (0 ocen)

Bardzo dobra i szybka w wykonaniu.

Składniki:

  • 10 jajek
    kostka półtłustego białego sera
    20 dag szynki konserwowej
    ogórek zielony
    kilka rzodkiewek
    pół puszki kukurydzy
    szczypiorek
    sól, pieprz do smaku
    majonez

Jajka z farszem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo, studzimy w zimnej wodzie, obieramy ze skorupek, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka i przekładamy do miseczki. Dodajemy biały ser, szynkę kroimy w drobną kostkę, ogórek zielony, rzodkiewkę kroimy drobno. Wrzucamy kukurydzę, szczypiorek. Doprawiamy do smaku. Dodajemy parę łyżek majonezu aby ten farsz nie był suchy.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy