Jajka z cytrynowym tuńczykiem

0 (0 ocen)

Jajka z tuńczykiem to cudowne połączenie a dodając sok z cytryny otrzymujemy miłą odmianę tego pysznego dania, proste, pyszne i efektowne :)

Składniki:

  • 6 ugotowanych jajek
    puszka tuńczyka w kawałkach w sosie własnym (185g)
    sok z połowy cytryny
    pęczek szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    łyżka musztardy

Jajka z cytrynowym tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka przekrawamy na pół i delikatnie wyciągamy z nich żółtka. Mieszamy je z tuńczykiem, połową szczypiorku, majonezem, musztardą i sokiem z cytryny.
  • 2. Napełniamy białka i posypujemy resztą szczypiorku. Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy