Jajka z buraczkowym nadzieniem.

5 (193 ocen)

  • 60 min

Smaczne jajka.

  • 60 min

Składniki:

  • 5 jajek ugotowanych na twardo
    1 burak ćwikłowy
    1 ogórek kiszony
    sól ,pieprz
    1 łyżka majonezu

    natka pietruszki do dekoracji
Wystaw ocenę:

5 (193 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka z buraczkowym nadzieniem. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Buraka umyć i ugotować do miękkości.Ostudzić,obrać i zetrzeć na tarce o dużych oczkach.Ogórek zetrzeć na tarce o dużych oczkach i odsączyć z nadmiaru wody.
  • 2. 4 jajka przekroić na pół,jedno jajko zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Starty burak,ogórek i jajko połączyć z majonezem i przyprawić do smaku solą i pieprzem.
  • 4. Połówki jajek napełniać masą buraczkową i dekorować natką pietruszki.

Porady

Możemy użyć buraczki marynowane tarte lub całe(całe ścieramy na tarce).

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Buraki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować