Jajka "Wielkanocna poezja smaku"

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Jajka gotowane w kurkumie,podawane z grzybkami marynowanymi i chrzanem żurawinowym. Każdy skusi się na taki smak.

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - marynowane pieczarki: 6 sztuk
    - chrzan żurawinowy: 6 łyżeczek
    - majonez: 4 łyżki
    - sól,pieprz do smaku: 1 łyżka
    - kurkuma: 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka "wielkanocna poezja smaku" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka gotowane 1. Wlewamy wodę do rondla,(aby zakryła jajka). Wkładamy odpowiednią ilość jajek i solimy wodę. Najlepiej 2 łyżeczki, by skorupka lepiej odchodziła po ugotowaniu. Od momentu zagotowania wody, gotujemy nasze jajka na twardo 7-8 minut.W tym samym czasie zagotować wodę z dodatkiem kurkumy.Obrać ze skorupek(kilka jajek możemy obrać tylko częściowo,wówczas otrzymamy jajka 2-kolorowe) i ponownie gotować w wodzie z dodatkiem kurkumy(3 minuty).
  • Jajka z pieczarką 2. Jajka kroimy falistym nożem na połówki(poziomo). Jajka posypujemy delikatnie solą i pieprzem.Szprycą z małym otworem wyciskamy na żółtko majonez,obok układamy pieczarkę.Na majonez kładziemy kleks chrzanu żurawinowego.Proste,łatwe,ale to wspaniałe połączenie smaków tworzy idealne danie wielkanocne.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować