Jajka "Wielkanocna ambrozja"

0 (0 ocen)

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Wspaniałe połączenie smaków łososia,jajek i kaparów.Nic dodac,nic ująć...

  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 6 sztuk
    - kurkuma: 1 łyżeczka
    - łosoś norweski w plastrach: 2 plastry
    - kapary: 6 sztuk
    - kolorowy pieprz mielony: 1 łyżka
    - sól: 1 łyżka

Jajka "wielkanocna ambrozja" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka gotowane 1. Jajka ugotować na twardo (8 minut), w osolonej wodzie.W tym samym czasie zagotować wodę z dodatkiem kurkumy.Obrać ze skorupek(kilka jajek możemy obrać tylko częściowo,wówczas otrzymamy jajka 2-kolorowe) i ponownie gotować w wodzie z dodatkiem kurkumy(3 minuty).
  • jajeczka wielkanocne 2. Plastry łososia kroić na mniejsze plasterki i zwijać z nich łososiowe mini-różyczki.Jajka kroić nożem falistym na połówki.Część żółtka wyjąć,w miejsce żółtka nakłądać (małą łyżeczką) majonez wymieszany z solą i żółtkiem,które wyjęliśmy.Na majonezie ułożyć różyczkę z łososia,obok kapary(np.1 sztukę).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy