Jajka w zalewie kminkowej

4.49 (175 ocen)

Nie przepadam za kminkiem więc nie byłam do tego przepisu zbyt optymistycznie nastawiona. Jednak zgodnie z zasadą, że wszystkiego trzeba spróbować przygotowałam je po raz pierwszy. Są smaczne i zaskakujące. Świetne na grzankę czy kanapkę.

Składniki:

  • 6 jajek
    1l wody
    40g kminku (nie mielony)
    pół łyżki soli
    łupinki z czterech cebul
Wystaw ocenę:

4.49 (175 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka w zalewie kminkowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo w wodzie z dodatkiem łyżki soli lub octu. Ostudzić i opłukać ze wszystkich stron tak aby skorupka jaka była popękana. Wodę zagotować z łupinami cebul, kminkiem i solą. Gotować 15-20 minut. Odcedzić i ostudzić. Jajka umieścić w szklanym słoiku i zalać zalewą. Pozostawić w lodówce na 3 dni. Można jeść na zimno lub ciepło, z szynką, grzanką lub sałatką.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Kminek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować