Jajka w trzech smakach

0 (0 ocen)

Smaczny pomysł na śniadanie lub na imprezową przystawkę :)

Składniki:

  • 6 jajek
    4 plasterki dobrej szynki
    majonez
    pasta z suszonych pomidorów
    pasta z oliwek
    1/4 awokado
    sól, pieprz
    oliwki i szczypiorek do dekoracji

Jajka w trzech smakach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, obrać przekroić na pół i wyjąć żółtka. Szynkę pokroić w drobną kostkę.
  • 2. #1
    4 żółtka wymieszać z połową szynki, 1 łyżeczką pasty z suszonych pomidorów, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 4 połówek jajek. Udekorować szczypiorkiem.
  • 3. #2
    4 żółtka wymieszać z połową szynki, rozdrobnionym awokado, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 4 połówek jajek. Udekorować kawałkami awokado.
  • 4. 4 żółtka wymieszać z 1 łyżeczką pasty z oliwek, startym 1 białkiem, 1 łyżeczką majonezu, solą i pieprzem. Masę nakładać do 3 połówek jajek. Udekorować plasterkami oliwek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy