Jajka w szynce parmeńskiej i sosie chrzanowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać, odciąć 1/4 jajka od góry, ostrym nożem delikatnie wydrążyć część żółtka, przełożyć do miseczki razem z odciętą częścią jaj, rozgnieść dobrze widelcem, dodać chrzan, majonez, doprawić białym pieprzem oraz solą do smaku, wymieszać.
Jajka okręcić w szynkę parmeńską, nadziać farszem.
2.Sos chrzanowy:
Ugotowane jajka zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, wymieszać ze śmietaną,chrzanem, majonezem, doprawić sokiem z cytryny, szczyptą cukru oraz pieprzu, dokładnie wymieszać.
Sos wylać na półmisek, powciskać nadziewane jajka,posypać rzeżuchą, schłodzić i podawać.
Komentarze