Jajka w szczypiorkowym sosie

0 (0 ocen)

  • 20 min

Jajeczka na szybko albo świątecznie.

  • 20 min

Składniki:

  • jajka 5 sztuk
    kukurydza konserwowa 1/2 puszki
    szczypiorek 1/2 pęczka
    jogurt wg uznania
    majonez wg uznania
    sól do smaku
    pieprz do smaku

Jajka w szczypiorkowym sosie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać, przekroić na połowy, oprószyć solą i pieprzem. Szczypiorek umyć i drobno pokroić, kukurydzę osączyć z zalewy. Do szczypiorku i kukurydzy dodać majonez i jogurt w dowolnych proporcjach.
    Doprawić do smaku. Polać ułożone na półmisku połówki jajek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy