Jajka w sosie rzodkiewkowym

4.5 (170 ocen)

Coś dla wielbicieli jajek.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo
    pęczek rzodkiewki
    1 łyżka majonezu
    1 łyżka śmietany
    1 łyżka siekanego szczypiorku
    szczypta gałki muszkatołowej mielonej
    sól
    pieprz
    koperek do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (170 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w sosie rzodkiewkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka obrać i przekroić na połówki. Żółtka rozdrobnić widelcem, dodać majonez, śmietanę, przyprawy oraz łyżkę szczypiorku i 5-6 posiekanych rzodkiewek (można zetrzeć je na tartce) Całość wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Na półmisku układać jajka, napełniać sosem i udekorować świeżym koperkiem lub szczypiorkiem oraz plastrami pozostałych rzodkiewek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować