Jajka w sosie koperkowym

0 (0 ocen)

szybki i smaczny obiadek bezmięsny....

Składniki:

  • ziemniaki - 1,5 kg
    koperek - 1 pęczek
    jajka -4 szt
    masło- 2 łyżeczki
    woda -0,5 l
    śmietana - 2/3 szkl
    mąka pszenna - 2 łyżeczki
    pieprz
    sól
    maggi

Jajka w sosie koperkowym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać, pokroić na pół.
    Ziemniaki obrać, posolić, ugotować, odcedzić,
    Masło rozgrzać w garnku, wrzucić koperek i mieszać chwilkę przesmażyć i podlać gorącą wodą, dodać jarzynkę i przyprawy, mąkę rozrobić ze śmietaną i odrobiną zimnej wody, Dodać do wywaru, chwile pogotować na wolnym ogniu..
    Na talerz nakładamy ziemniaki, jajka i polewamy sosem

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy