Jajka w serowej skorupce

4.99 (151 ocen)

Tradycyjne wielkanocne śniadanie nie może obejść się bez jajka. Moja propozycja to jajka w pysznej, chrupiącej i aromatycznej skorupce. Doskonałe na ciepło i na zimno.

Składniki:



  • 8 jajek
    10 dag sera żółtego w kawałku
    5 łyżek bułki tartej
    1 łyżka przyprawy: suszone pomidory z czosnkiem i bazylią
    olej do smażenia
    starty chrzan

Wystaw ocenę:

4.99 (151 ocen)

Zobacz również:

Bułki Jajko Przystawki Ser

Jajka w serowej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajka panierujemy 1. 6 jajek ugotować na twardo, ostudzić i obrać. Ser zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, odstawić na chwile aby lekko wysechł. Ser wymieszać z bułką tartą i przyprawą z pomidorami suszonymi. 2 jajka rozbełtać w miseczce, maczać ugotowane jajka. Następnie panierować je w bułce tartej. Czynność powtórzyć. Opanierowane jajka smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano. Osączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym i podawać z tartym chrzanem.

Porady

Zamiast suszonych pomidorów można dodać do panierki inne ulubione zioła, np. paprykę, zioła prowansalskie itp.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bułka tarta Jajka Sery

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować