Jajka w panierce

0 (0 ocen)

  • 20 min

Postanowiłam trochę urozmaicić tradycyjne gotowane jaja. Panierka zmienia zwykłe jajo w fajne danie.

  • 20 min

Składniki:

  • Jajka ugotowane na twardo
    Jajko lub jajka surowe
    Odrobina mleka
    Tarta bułka
    sól
    pieprz
    olej do smażenia

Jajka w panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka ( mogą być jeszcze ciepłe) obieramy ze skorupek i kroimy wzdłuż. Delikatnie posypujemy solą i pieprzem. W jednej miseczce mieszamy surowe jajko z odrobiną mleka. Do drugiej wsypujemy tartą bułkę. Połówkę jajka maczamy w rozbitym jajku, potem w tartej bułce, i jeszcze raz w jajku i tartej bułce. Smażymy z obu stron.

Porady

Te jajka są dobrym pomysłem na kolację z chlebem, ale również jako obiad- wystarczy dodać ziemniaczki z koperkiem oraz surówkę lub mizerię z ogórków ( jak na zdjęciu).

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy