Jajka w mortadelowej miseczce

0 (0 ocen)

  • 5 min

Pomysł na łatwe i szybkie śniadanko!

  • 5 min

Składniki:

  • - 8 plastrów mortadeli 5mm grubości bez skórki
    - 8 jajek
    - sól, pieprz
    - olej do smażenia

Jajka w mortadelowej miseczce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w mortadelowej miseczce 1. - Plastry mortadeli obsmażyć na rozgrzanym oleju z jednej strony aż utworzy się miseczka.
    - Do każdej miseczki delikatnie wbić jajko, tak aby żółtko nie rozpadło się.
    - Posypać solą i pieprzem.
    - Wstawić do nagrzanego piekarnika do 200 st. C na 10 min - aż białko zetnie się.
    - Podawać na gorąco.

Porady

Aby jajko nie wyleciało z miseczki mortadelowej podczas zapiekania, użyłam metalowych foremek na babeczki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy