Jajka w mięsnej skorupce

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Idealne na wszelkie przyjęcia.

  • Łatwy

Składniki:

  • - mięso mielone: 0.5 kilograma
    - czerstwa bułka: 1 sztuka
    - Jajko: 1 sztuka
    - cebula: 1 sztuka
    - Ząbki czosnku: 2 sztuki
    - przyprawa do mielonego: 1 łyżeczka
    - sól, pieprz: 1 szczypta
    - bułka tarta: 4 łyżki
    - olej: 5 łyżek
    - jajka ugotowane na twardo: 3 sztuki
    - kostka rosołowa: 1 sztuka
    - żelatyna rozpuszczona w szkl. gorącej wody: 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka w mięsnej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka oskubać ze skorupek. Mięso przełożyć do miseczki, dodać surowe jajko, pokrojoną w kostkę cebulę, zmiażdżony czosnek, namoczoną i odciśniętą bułkę, doprawić solą, pieprzem i przyprawą do mielonego. Dokładnie wymieszać. Mięsem obkleić jajka, panierować w bułce tartej, smażyć na rozgrzanym oleju z wszystkich stron na złoty kolor. Gdy ostygną, przekroić na pół. Ułożyć na głębokim talerzu. Kostkę i żelatynę rozpuścić w szkl. gorącej wody. Ostudzić. Zalać kotlety do połowy ich wysokości. Wstawić do lodówki, by żelatyna całkiem stężała.
    Można także podawać je bez zalewania żelatyną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Impreza Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować