Jajka w kukurydzianym majonezie

0 (0 ocen)

Jajka zrobione wg podanej receptur to świetna propozycja np. na wielkanocne śniadanie, choć są tak smaczne, że warto je przyrządzić bez specjalnej okazji. Smakowo idealnie skomponowane z sosem przygotowanym z kukurydzy i majonezu, pikantnie doprawionym czosnkiem,chilli ,gałką i kolorowym pieprzem.

Składniki:

  • 8 jajek ugotowanych na twardo

    Sos:
    1 puszka kukurydzy konserwowej (285g po osączeniu)
    3 ząbki czosnku
    5 łyżek majonezu
    1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej
    po szczypcie chilli i gałki muszkatołowej
    do smaku - świeżo mielony kolorowy pieprz, sól
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka w kukurydzianym majonezie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka w kukurydzianym majonezie 1. Osączoną kukurydzę przełożyć do wysokiego naczynia, dodać posiekany czosnek i majonez - zblendować.
  • Jajka w kukurydzianym majonezie 2. Wsypać przyprawy i wymieszać. Sos odłożyć do "przegryzienia". Podawać jako dodatek do jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować