Jajka w jogurtowo-octowej polewie

5 (154 ocen)

  • 5 min

Zwykłe jajeczka z niezwykłą lekko pikantną polewą

  • 5 min

Składniki:

  • 6 jajek
    1 mały jogurt naturalny
    1 łyżka majonezu
    1 łyżeczka octu
    1/2 pęczka szczypiorku
    sól , pieprz , słodka papryka
Wystaw ocenę:

5 (154 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Sosy

Jajka w jogurtowo-octowej polewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jajeczka 1. Jajka gotujemy na twardo.

    Jogurt z majonezem oraz octem łączymy ze sobą.

    Ugotowane i przestudzone jajka obieramy , przekrajamy na pół.
    Układamy w naczyniu.
    Oprószamy przyprawami.
    Polewamy przygotowanym sosem/polewą
    Na koniec posypujemy obficie posiekanym szczypiorkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować