Jajka w japońskiej dżonce

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Trochę fantazji w czasie niedzielnego śniadania? Czemu nie? :-)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - bułka (podłużna lub niezbyt długa bagietka): 1 sztuka
    - jaja: 4 sztuki
    - masło: 1 łyżka
    - dodatki (np. ser, szynka, ulubione przyprawy, ketchup, itp.): 50 gramów
    - sól: 1 szczypta

Jajka w japońskiej dżonce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.
  • 2. Bagietkę przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ i smarujemy masłem. Na dnie układamy ulubione dodatki - starty ser, plasterek szynki, przyprawy. Delikatnie wbijamy jajka i solimy z wierzchu.
  • 3. Zapiekamy w piekarniku około 20 minut lub gdy widzimy, że białko nie jest już przezroczyste. Podajemy gorące, prosto z piekarnika.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy