• Jajka w chrzanowym majonezie

    Dodane przez: rzelkazag

  • Propozycja nie tylko na zbliżające się święta.

  • Składniki

    10 jajek
    kubek śmietany 18% (180g)
    3 łyżki majonezu
    3 łyżki musztardy sarepskiej
    1 słoiczek tartego chrzanu (180g)
    Sól, pieprz, rzodkiewka i pietruszka świeża

  • Sposób przygotowania

    1.

    Jajka obrać, 6 przekroić na połówki, z pozostałych 4 wyjąć żółtka i przetrzeć przez siteczko. Dodać śmietanę, musztardę, majonez i chrzan. Doprawić solą i pieprzem. Wkroić pozostałe białka.

    2.

    Połówki jajek ułożyć obok siebie żółtkami do góry. Przygotowanym ostrym majonezem polewać połówki, posypać posiekaną rzodkiewką i świeżą natką pietruszki.

  • Rady

    Tak przygotowany majonez równie dobrze smakuje z zielonym groszkiem konserwowym.

  • Słowa kluczowe (tagi):

    tania_kuchnia, w_kilka_chwil, zdrowie_na_talerzu, dania_dla_urody, sezonowe_przysmaki, szkola_babci, z_roznych_stron_swiata, mama_mnie_nauczyla, Jajka, majonez, chrzan, Wielkanoc, święta, śniadanie, na ostro, jajka w majonezie, śniadanie wielkanocne, jajka z chrzanem, majonez z chrzanem
  • 0 komentarzy

Dodane przez: rzelkazag

rzelkazag 134

punkty:

Statystyki przepisu:

Dodany: 2014-03-20T10:15:52+01:00

223 odwiedzin


Inne przepisy dodane przez tego użytkownika:

więcej »