Jajka w chrupiącej skorupce

0 (0 ocen)

Jajka w chrupiącej mięsnej otoczce są bardzo dobrym pomysłem na święta jak również na przekąskę. Idealnie komponują się z pomidorowym mięsem.

Składniki:

  • 4 ugotowane jajka na twardo ,
    3 pojedyncze filety z kurczaka,
    2 łyżki koncentratu pomidorowego,
    natka pietruszki,
    sól,
    pieprz,
    bułka tarta,
    3 łyżki siemienia lnianego, ( użyłam złocistego )
    olej do głębokiego smażenia.

Jajka w chrupiącej skorupce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0v0b7b9 1. Jajka obierz se skorupek. Mięso pokrój na mniejsze kawałki i zmiel. Dodaj koncentrat pomidorowy, posiekaną natkę pietruszki. Wsyp sól i pieprz. Dokładnie wymieszaj składniki. Jajka obklej mięsem formując kulę. Obtocz w bułce tartej wymieszanej z siemieniem lnianym. Jajka smaż na rozgrzanym oleju na złoty kolor.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy