Jajka w brokułach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy
w ćwiartki. Brokuł gotujemy na parze. Dzielimy na różyczki.
2.Resztę warzyw myjemy i osuszamy. Ogórka kroimy w plasterki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w 4-cm paski. Pomidory kroimy w małe kawałki. Część czerwonej papryki i ogórka odkładamy.
3.Przygotowujemy sos: czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z jogurtem i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Równomiernie polewamy warzywa. Posypujemy ogórkiem i papryką.
Porady
RADY Renaty Pałki
Sałatkę należy polać sosem tuż przed podaniem. Najsmaczniejsza jest zaraz po przygotowaniu.
Komentarze