Jajka w brokułach

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Efektownie prezentuje się na półmisku i jest pyszna.

Składniki:

  • ● 6-7 jajek
    ● średni brokuł
    ● papryka czerwona i żółta
    ● ogórek
    ● 2 pomidory
    Sos:
    ● duży jogurt naturalny
    ● łyżka majonezu
    ● 2 ząbki czosnku
    ● sól, pieprz

Jajka w brokułach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy, obieramy i kroimy
    w ćwiartki. Brokuł gotujemy na parze. Dzielimy na różyczki.
  • 2. Resztę warzyw myjemy i osuszamy. Ogórka kroimy w plasterki. Z papryk usuwamy gniazda nasienne, miąższ kroimy w 4-cm paski. Pomidory kroimy w małe kawałki. Część czerwonej papryki i ogórka odkładamy.
  • 3. Przygotowujemy sos: czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę i mieszamy z jogurtem i majonezem. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Równomiernie polewamy warzywa. Posypujemy ogórkiem i papryką.

Porady

RADY Renaty Pałki Sałatkę należy polać sosem tuż przed podaniem. Najsmaczniejsza jest zaraz po przygotowaniu.

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_04-2012

Komentarze

Podobne przepisy