Jajka w białej kiełbasie

5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 7 min

Są szybkie i nie wymagajądużo pracy. Alternatywa dla tradycyjnych jajekz majonezem

  • 7 min

Składniki:

  • 4 jajka na twardo
    1 jajko surowe
    30 dag białej kiełbasy
    4 łyżki gotowej panierki do kurczaka lub bułki tartej
    2 łyżki mąki

    Sos czosnkowo-kopekowy
    4 łyżki śmietany
    2 łyżki majonezu
    sól, pieprz do smaku
    2 ząbki czosnku polskiego
    3 łyżki koperku posiekanego

Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka w białej kiełbasie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kiełbasę mielimy blenderem. Obrane jajka oblepiamy masa kiełbasianą, Moczymy w rozbełtanym jajku i obtaczamy w panierce wymieszanej z mąką. Smażymy na głębokim tłuszczu.
    Składniki sosu mieszamy, dodajemy zmiażdżony czosnek i przyprawiamy. Podajemy do jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować