jajka stuletnie

0 (0 ocen)

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

przepis od lat w rodzinie,smaczne i orginalne fajny wygląd

  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka gotowane na twardo: 10 sztuk
    - czarna herbata lisciasta: 2 łyżki
    - świeżo mielony czarny pieprz: 2 łyżeczki
    - kostki maggi: 2 sztuki
    - ziele angielskie, ziarenka: 5 sztuk
    - kolendra: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka stuletnie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. jajka gotujemy na twardo,lekko nadtłukujemy skorupki,nie obieramy.wkładamy do wody wraz z przyprawami i herbatą(wody tyle by pokryć jajka). gotować na maleńkim ogniu przez godzinke, a nastepnie zostawić w wodzie na 8 godzin a najlepiej na całą noc,obrać pokroić na połówki, przybrać zieleniną smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować