Jajka smażone z pieczarkami

4.49 (177 ocen)

Tak przygotowane jajka nadają się na ciepło lub zimo.Świetnie sie sprawdzą jako przystawka podczas świąt lub imprez.

Składniki:

  • 4 jajka (najlepiej duże,wiejski)
    5 pieczarek
    1/2 pęczka szczypiorku
    2 łyżki majonezu
    1/2 łyżeczki soli i pieprzu
    2łyżki bułki tartej
    1 łyżka masła
    odrobina oleju
Wystaw ocenę:

4.49 (177 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka smażone z pieczarkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • skorupki 1. Jajka ugotować na twardo w osolonej wodzie ok 7-8min. Ostudzić.każde jajko przeciąć na pół pionowo, cienkim ostrym nożykiem.
    Delikatnie łyżeczką wyjąć wnętrze skorupki .
  • farsz 2. Do jajek dodać majonez,przyprawić sola i pieprzem ,rozgnieść całość widelcem.
    Pieczarki obrać pokroić w drobną kosteczkę ,przesmażyć na rozgrzanym maśle.
    Szczypiorek posiekać drobno.
    Oba składniki przełożyć do jajek-dokładnie wymieszać.
  • smażenie jajek 3. Każdą skorupkę napełniać farszem ,delikatnie go ubijając.Maczać w bułce tartej.
    Na patelni rozgrzać olej smażyć jajka na rumiano od strony farszu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować