Jajka smażone w skorupkach

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Pyszne, idealne na przyjęcie przy stole i typu "szwedzki stół"

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - jajka: 4 sztuki
    - mała cebula: 1 sztuka
    - śmietana: 1 łyżka
    - szczypiorek/natka: 1 pęczek
    - bułka tarta: 1 łyżka
    - masło: 1 łyżeczka
    - zmielone orzechy włoskie: 1 łyżka
    - sól i pieprz: 1 szczypta

Jajka smażone w skorupkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo i wystudzić pod zimną wodą. Przekroić je ostrym nożem razem ze skorupką.
  • 2. Za pomocą łyżeczki wybrać zawartość, tak by zniszczyć skorupek.
  • 3. Cebulę, jajka, natkę drobno posiekać i połączyć z łyżka śmietany. Przyprawić do smaku.
  • 4. Farszem napełnić skorupki i posypać z wierzchu tartą bułką lub orzechami. Kłaść farszem do dołu na rozgrzaną patelnię z masłem. Smażyć do zezłocenia.

Komentarze

Podobne przepisy