Sałatka z jajkami przepiórczymi i szparagami

0 (0 ocen)

  • 20 min

Propozycja na sałatkę Wielkanocną.

  • 20 min

Składniki:

  • 200 g sera feta
    1 słoik białych szparagów
    2 małe cebule
    1 ogórek sałatkowy
    150 g białej rzodkwi
    Sos : 6 łyżek oliwy z oliwek
    3 łyżki białego octu winnego
    3 łyżki gęstej śmietany 18 %
    sól
    cukier
    pieprz

Sałatka z jajkami przepiórczymi i szparagami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka przepiórcze na sałatce 1. Jajka ugotowałem na twardo, ostudziłem, a następnie obrałem. Ser feta pokroiłem w kostkę. Szparagi po osaczeniu pokroiłem na mniejsze kawałki, a cebulę w piórka.
    Rzodkiew i obrany ogórek starłem na tarce o grubych oczkach. Przygotowałem sos, z którym wymieszałem warzywa. Sałatkę wyłożyłem do salaterki, na nich ułożyłem kostki fety i przepiórcze jajka.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy