Jajka po szkocku

0 (0 ocen)

Gotowane jajko obtoczone w mięsie mielonym pachnącym musztardą w złocistej panierce

Składniki:

  • 500 g wieprzowego mięsa mielonego
    1 cebula
    2 łyżeczki musztardy sarepskiej
    sól i pieprz do smaku
    8-10 jajek
    mąka i bułka tarta do obtoczenia
    2 roztrzepane jajka
    olej do głębokiego smażenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Jajka po szkocku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ugotować na twardo. Następnie obrać. Mięso mielone wyłożyć do miski, wymieszać z solą i pieprzem, musztardą oraz posiekaną drobno cebulą. Jajka obtaczać w mięsie, formując kształtne kule.Kulki obtaczamy w mące, następnie w jajku i bułce tartej. Do garnka wlewamy olej (taką ilość, która zakryje całe mięsne kule) i mocno rozgrzewamy. Jajka smażyć ok. 5 minut, wyciągnąć łyżką cedzakową i odsączyć nadmiar oleju papierowym ręcznikiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować