Jajka nie do końca faszerowane

0 (0 ocen)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

alternatywna dla jajek faszerowanych:)

  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • I FARSZ:
    - groszek konserwowy: 0.5 puszki
    - awocado: 0.5 sztuki
    - cebula (podsmażona na szklisto): 0.5 sztuki
    - natka pietruszki (według uznania): 0.5 pęczka
    - sól, pieprz (do smaku): 2 szczypty
    - jajko ugotowane na twardo (drobno posiekane - patrz Opis wykonania): 0.5 sztuki
    II FARSZ:
    - cebula (podsmażona na szklisto): 0.5 sztuki
    - wędzona ryba (według gustu, proponuję makrelę): 0.25 plastra
    - niebieski ser pleśniowy: 1 plaster
    - majonez (według uznania): 1 łyżka
    - sól, pieprz: 2 szczypty
    - jajko gotowane na twardo (drobno posiekane - patrz Opis wykonania): 0.5 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Jajka faszerowane Przystawki

Jajka nie do końca faszerowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ugotowane jajka obieramy, odkrawamy końcówki jajek tak by jajka miały kształt walca i stabilnie stały. Odkrojone części drobno siekamy i dokładamy po równo do farszu.
    Farsz nakładać na jajka. Et Voila! Gotowe!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować