Jajka nadziewane na ogórkowych podstawkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, ostrym nożem przeciąć na pół, żółtka wydrążyć, pognieść widelcem i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ew. chrzanem czy musztardą. Masę podzielić na 2 części.
Szynkę i łososia drobniutko posiekać, dodać do poszczególnych mas.
Do masy łososiowej można dodać szczyptę posiekanego koperku a do szynkowej posiekany szczypiorek.
Ogórka pokroić w plastry ok. 3 cm, w każdym łyżeczką zrobić wgłębienie, tak aby stanęło na tym jajko.
Gotową masą napełnić „z czubkiem” wydrążone wcześniej jajka, umieścić na podstawkach z ogórka. Ułożyć na półmisku na listkach sałaty.
Komentarze