Jajka nadziewane na ogórkowych podstawkach

0 (0 ocen)

Bez takich jajek nie można się obejść przy stole wielkanocnym.

Składniki:

  • 6 szt Jajek ugotowanych na twardo
    50 g szynki konserwowej
    1/2 pęczka szczypioru + 2 gałązki koperku
    2-3 łyżki majonezu
    50 g łososia wędzonego
    sól, pieprz do smaku
    ew. chrzan do smaku
    1 długi ogórek świeży
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Pasty

Jajka nadziewane na ogórkowych podstawkach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-0vxu7hq 1. Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek, ostrym nożem przeciąć na pół, żółtka wydrążyć, pognieść widelcem i wymieszać z majonezem. Doprawić do smaku solą, pieprzem, ew. chrzanem czy musztardą. Masę podzielić na 2 części.

    Szynkę i łososia drobniutko posiekać, dodać do poszczególnych mas.
    Do masy łososiowej można dodać szczyptę posiekanego koperku a do szynkowej posiekany szczypiorek.

    Ogórka pokroić w plastry ok. 3 cm, w każdym łyżeczką zrobić wgłębienie, tak aby stanęło na tym jajko.
    Gotową masą napełnić „z czubkiem” wydrążone wcześniej jajka, umieścić na podstawkach z ogórka. Ułożyć na półmisku na listkach sałaty.

    Smacznego !
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Łosoś Nadzienie Ogórek

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować