Jajka nadziewane mięsem

4.5 (181 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Gotuję dla siebie i męża. Święta natomiast spędzamy zawsze w dużym gronie – trójką dzieci i piątką wnucząt. Wszyscy przepadają za tą przekąską.

Składniki:

  • ● 4 jajka
    ● 10 dag gotowanego mięsa (cielęciny, wołowiny lub wieprzowiny)
    ● 2 łyżki gęstej śmietany
    ● kilka gałązek koperku lub natki pietruszki
    ● sól
    ● pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka nadziewane mięsem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studziemy,
    obieramy i przekrawamy
    wzdłuż na pół. Wyjmujemy żółtka.Koperek lub natkę pietruszki
    myjemy, osuszamy
    i drobno siekamy.
  • 2. Mięso i żółtka mielimy,
    dodajemy śmietanę, doprawiamy
    solą i pieprzem,
    mieszamy. Białka
    napełniamy kopiasto
    masą. Układamy na
    półmisku, dekorujemy.

Porady

Jajka ułożone na półmisku możemy zalać tężejącą mięsną galaretą.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_04-2010

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować