Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce

0 (0 ocen)

  • 30 min

Takie jajka możemy przygotować na świąteczny stół.Robi się je bardzo szybko,więc nie wymagają dużo pracy.Mnie najbardziej smakują ze świeżym pieczywem.

  • 30 min

Składniki:

  • 5 jajek
    1 niewielkie twarde jabłko
    sól i pieprz do smaku
    chrzan żurawinowy (według uznania )
    majonez 3-4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Jajka na żurawinowowo-chrzanowej pierzynce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo,następnie studzimy i obieramy ze skorupek.
  • 2. Jabłko obieramy i ścieramy razem z dwoma jajkami na tarce o dużych oczkach.
  • 3. Do startych jajek i jabłka dodajemy majonez,chrzan żurawinowy według uznania,przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.Delikatnie mieszamy.
  • 4. Przygotowaną pierzynkę układamy na talerzu,następnie układamy połówki jajek i dekorujemy chrzanem żurawinowym.
  • 5. Podajemy od razu lub schłodzone z lodówki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Chrzan Jajka Żurawina

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować