Jajka marynowane w buraczkach z koperkową pastą

0 (0 ocen)

  • Dla 4 osób

Kolorowe jajeczka na przywołanie wiosny.

  • Dla 4 osób

Składniki:

  • 2 buraki
    3 liście laurowe
    3 ziarenka ziela angielskiego
    1 gwiazdka anyżu
    4 jajka ugotowane na twardo
    3 łyżki majonezu
    50 g serka naturalnego
    garść posiekanego koperku
    sól
    pieprz
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki Majonez

Jajka marynowane w buraczkach z koperkową pastą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka marynowane w buraczkach z koperkową pastą 1. Buraczki obieramy, kroimy na plasterki i wrzucamy do garnka, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie i anyż. Gotujemy ok 15 minut. Odstawiamy do ostygnięcia.
  • Jajka marynowane w buraczkach z koperkową pastą 2. Gdy wywar ostygnie wkładamy do niego obrane ze skorupki jajka i wstawiamy do lodówki na co najmniej 5-6 h lub najlepiej całą noc. Gotowe jajka kroimy na pół, wyjmujemy żółtka, przecieramy przez gęste sitko i mieszamy z majonezem, serkiem i posiekanym koperkiem. Doprawiamy do smaku i wyciskamy za pomocą szprycy do jajek.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Majonez Buraki Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wielkanoc Wielkanoc

Podobne przepisy

To może cię zainteresować