Jajka marynowane

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

zrobiłam je z przepisu autorki bloga Smak chwili, radzę zrobić podwójną porcję, pyszniutkie

  • 40 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 9 jajek ugotowanych na twardo
    1 cebula pokrojona na talarki i rozdzielona na obrączki
    4 listki laurowe
    4 ziarenka ziela angielskiego
    3 ziarenka kolorowego pieprzu
    ZALEWA:
    2,5 szklanki wody
    0,5 szklanki octu 10%
    0,5 szklanki cukru
    1 łyżka soli
    opcjonalnie 0,5 szklanki syropu barmańskiego Grenadina lub koncentratu barszczu Krakus
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Jajko Przystawki

Jajka marynowane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Jajka marynowane 1. Składniki zalewy zagotować. Zestawić z ognia i wrzucić do niej cebulę na ok. 3 minuty, potem wyjąć cedzakiem.
    Zalewę przestudzić ale ma być ciepła. Dodać syrop barmański lub koncentrat barszczu.
    Na dno słoika dać listki, ziele i pieprz oraz połowę cebuli .
    Włożyć jajka, resztę cebuli i zalać ciepłą zalewą.
    Słoik zakręcić.
    Odstawić w chłodne miejsce na 2-3 tygodnie

Porady

już po 2 dniach są pyszne

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka Zalewa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

4.5 (176 ocen)

Opublikowany w Magazynie
jajka marynowane

To może cię zainteresować