Jajka kolorowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Na Wielkanocnym stole nie może zabraknąć kolorowych jajek

  • 10 min

Składniki:

  • jajka -6 szt
    majonez - 6 łyżek
    sól
    pieprz
    koncentrat pomidorowy -1,5 łyżeczki
    barszcz czerwony w proszku -1 łyżeczka
    natka pietruszki -1 łyżka

Jajka kolorowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy we wrzącej i osolonej wodzie na twardo.
    Obrać jajka ze skorupek, przekroić wzdłuż na połowę, ostrożnie wyjąć żółtka z białek, włożyć do pojemnika, dodać majonez, sól i pieprz, zmiksować blenderem.
  • 2. Następnie masę podzielić na 3 części.
    Do jednej masy dodać barszcz czerwony w proszku, do drugiej posiekaną natkę, do ostatniej masy dodać koncentrat pomidorowy.
    Wszystkie masy dokładnie zmiksować.
  • 3. Połówki białek napełniać za pomocą łyżeczki, układać jajka na talerzu, udekorować listkami pietruszki.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy